VALCUS | management consultants & ontwerpers voor business en informatievoorziening op internet & mobiel

Valcus B.V.

AAHG – mobiele app


In opdracht van ABN AMRO Hypotheken Groep heeft Valcus een ontwerp gemaakt voor een mobiele app voor de iPhone en Android toestellen. Met de app kunnen klanten van Florius de stand van hun bouwdepot inzien en direct facturen ter betaling uit het bouwdepot insturen.

De app levert een bijdrage voor de invulling van de wettelijke zorgplicht die ABN AMRO Hypotheken Groep heeft voor haar klanten. De App is bijvoorbeeld voorzien van een “plan” en “balans” functie die uitgaven tegen geplande (ver)bouwkosten toont.

Opdrachtgever Justus Damman van ABN AMRO Hypothekengroep:

“Valcus heeft binnen korte tijd een concreet ontwerp voor een app opgesteld dat AAHG helpt om zowel in onze organisatie als ook in ons online kanaal meer klantwaarde te bereiken. “

De app volgt zoveel mogelijk de bestaande processen voor afhandeling en authenticatie zodat snelle implementatie mogelijk is. Daarnaast geeft het ontwerp van Valcus ook inzicht in kansen voor procesverbeteringen in de organisatie achter de bouwdepotdienstverlening.

Valcus levert een resultaat dat ABN AMRO Hypotheken Groep gebruikt als basis voor opdrachtverlening aan interne en externe ontwikkelaars, die de door Valcus beschreven app en aanpassingen in interne software zullen maken. Daarnaast worden de mogelijke procesverbeteringen geïmplementeerd.

Valcus leverde als onderdeel van het ontwerp onder andere de volgende onderdelen:

  • Analyse van huidige en nieuwe klantproces, en de touchpoints voor gebruik van de app.
  • Concept ontwerp voor werking van de app, inclusief het functioneel ontwerp.
  • Informatie- en technische architectuur met aandacht voor webservice gebruik, integratie binnen de keten, beveiliging en authenticatie van de App gebruiker.
  • Een klikmodel (mockup) van de app waarin de werking in het scherm van een mobiele device is te zien.
  • Een inschatting van de ontwikkelkosten.

Het vooronderzoek en ontwerp van Valcus laat ABN AMRO Hypotheken Groep zien dat een app toegevoegde waarde voor haar klanten kan bieden en dat de app binnen een kort tijdsbestek in de organisatie kan worden ontwikkeld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>